Nisan 2021 Dönemi Mesajı

Değerli Arkadaşlar,

Zor zamanların en kısa sürede bitmesi temennisiyle siz değerli dava arkadaşlarımı selamlıyorum. Modern dünya ve insanlık, son yüzyıl içerisinde hiç bu kadar müreffeh ve hiç bu kadar aciz kalmamıştı. Gelişen teknolojiye, muasır ilerleyişe rağmen pandemi karşısında maddi ve manevi çok ciddi yaralar aldık. Dostlarımız, çalışma arkadaşlarımız ve büyüklerimizden vefat edenler oldu. İş düzenimiz, sosyal hayatımız değişti. Değişmeyenşey ise inancımız ve azmimiz oldu. Zor zamanların atlatılması için başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ulaşım sektörünün tüm neferleri ve hassaten havacılık sektörünün kahramanları canla başla çalıştı. Ülkemiz ve Sendikamız adına sizlere şükranlarımı arz ederim.

Kıymetli Dostlar,

Gece gündüz demeden sizler emek sarf ederken bizler de sizlerin haklarını korumak ve geliştirmek namına var gücümüzle çalıştık. Pandemi henüz Ülkemizde boy göstermeden önce gerekli önlemlerin alınması için THY ve resmî makamlarla koordinasyon sağladık. İş güvenliği ve iş güvencesini sağlamak namına ek protokoller düzenledik. “Acil Durum Hattı” oluşturarak sizlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarına bir nebze de olsa can suyu olmak için çalıştık. Daha güzel ve daha müreffeh yarınlara erişeceğimiz günler Allah’ın izniyle yakındır. Biraz daha sabır ve gayret göstermemiz yarınlarımız için elzemdir…

Arkadaşlar, sizlere Sendikamız adına yaşanan güzel bir gelişmeyi de haber vermek isterim: Yetkili Sendika olarak SHGM bünyesinde 1. TİS’i imzaladık. SHGM’nin değerli yöneticilerine uzlaşıcı ve nazik davranışlarından ötürüteşekkür ediyor ve yollarımızın birleştiği değerli emekçi kardeşlerime de hayırlı olsun diyorum. SHGM tarihinde ilk olan bu TİS’le güzel kazanımlar elde eden emekçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hava-İş ailesi büyümeye, güçlenmeye devam edecektir.

Pandemi münasebetiyle çevrimiçi hâle getirdiğimiz İngilizce kurslarımız ve sağlıklı beslenme danışmanlığımız da hız kesmeden devam etmektedir. İhtiyacı olan arkadaşlarımın bu güzel hizmetlerden faydalanmasını isterim.

Sahalarda şen ve coşkulu kutlayacağımız 1 Mayıslar, sofrasında huzur duyacağımız iftarlar, muhabbetle kutlayacağımız bayramlar yakındır. Bu güzel günleri bu kez hüzünlü yaşasak da yarınlar çok daha coşkulu ve sevinçli olacaktır…

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Aynı ülkü ve inanç ekseninde olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı sistematik zorbalığı ve terörü lanetliyoruz. Zulmün karşısında ve Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz.

Biz, birlikte güçlüyüz. Unutmayın, Allah’ın izniyle birlikte azlar çok olur, dertler yok olur…

Salgında vefat edenlere Allah’tan rahmet ve hastalara da acil şifalar diliyorum. Mukaddes vatanımızın savunmasında vefat eden şehitlerimize rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar niyaz ediyorum.

Ülkemizde devam eden aşılama çalışmalarının en kısa sürede hayırlı bir sonuca varmasını temenni ediyorum.

Çelik kanatlarımızın tüm dünyaya muhabbet ve sevgi götüreceği güzel günlere erişmek temennisiyle herkese esenlikler dilerim. Birlikte güzel ve sağlıklı yarınlara…

ALİ KEMAL TATLIBAL

HAVA-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI

 

Ayrı bakınız

Ekim 2023 Dönemi Mesajı

Değerli arkadaşlarım; Ekonomik krizin herkesi kasıp kavurduğu şu ortamda sizlere iş hayatıyla alakalı bir metni …