Dünya Pilotlar Gününüz Kutlu Olsun

Havacılığın en temel ve vazgeçilmez unsuru olan, üstlenmiş oldukları sorumlulukla uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin ayrılmaz parçası olan değerli pilotlarımızın 26 Nisan Pilotlar Günü’nü şahsım ve tüm havacılık emekçileri adına en içten dileklerimle kutluyorum.

Havacılık tarihimizde Feza Evrensev’den başlayan bayrağı bugünlere kadar göklerde yükselten, başta havacılık şehitlerimiz olmak üzere tüm kıymetli pilotlarımızı saygıyla anıyorum.

Onlar savaş zamanında gökyüzündeki şahin gözümüz, barış zamanında umut taşıyan güvercinlerimiz oldular. Her zaman yaptıkları işin ne denli önemli olduğunun farkında hilal ve yıldızımızı göklere taşıdılar.

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Kovid-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybeden Pilotlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm havacılık camiasına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu salgın sürecinde insanların umudu olan, sağlık malzemelerinden gıda maddelerine kadar tüm ihtiyaçları en zor anlarda, kimsenin cesaret edemeyeceği şartlarda taşımaktan gurur duyan tüm pilotlarımızın bu kutlu gününü bir kez daha kutluyorum.

Büyük sorumluluk gerektiren bu onurlu görevi yerine getiren pilotlarımızı bir kez daha kutluyor, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden ödün vermeden daha nice başarılı uçuşlar gerçekleştirmeleri temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ali Kemal TATLIBAL
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı

Ayrı bakınız

Ekim 2023 Dönemi Mesajı

Değerli arkadaşlarım; Ekonomik krizin herkesi kasıp kavurduğu şu ortamda sizlere iş hayatıyla alakalı bir metni …